Becel

Het Becel verhaal

Al meer dan 40 jaar houdt Becel zich bezig met gezonde voeding en de invloed daarvan op hart en bloedvaten.

Pioniers in gezonde margarines

In de jaren 50 van de vorige eeuw werd duidelijk dat het eten van veel verzadigde vetten een risico vormde voor hart- en vaatziekten. Unilever speelde hier op in door in 1968 Becel op de markt te brengen. Becel staat voor Blood Cholesterol Lowering. Becel was een margarine met veel onverzadigde vetten als gezond alternatief voor boter, vet en harde margarines die allemaal rijk zijn aan verzadigde vetten. Sinds die tijd zijn de Becelproducten voortdurend aangepast aan de veranderde wetenschappelijke opvattingen.

Toonaangevend in broodsmeersels

In de jaren negentig werd duidelijk dat transvet net zo slecht is voor een gezond hart en gezonde bloedvaten als verzadigd vet. Becel reageerde meteen. En in 1994 stelde Becel als eerste een broodsmeersel voor dat geen transvet bevat. Meer recent heeft Becel het gehalte aan omega 3 onverzadigde vetten in alle producten verhoogd.

Verrijkt met plantensterolen

In 2006 werd het Becel gamma uitgebreid met Becel pro.activ producten. Deze producten zijn verrijkt met plantensterolenen ze verlagen aantoonbaar het cholesterolgehalte in het bloed. In 2000 was Becel pro.activ voor op brood in heel Europa te koop Vandaag zijn de producten van Becel pro.activ te koop in meer dan 30 landen over de hele wereld!

Gebasseerd op: Becel
gevonden via google: 'organisatie gezonde voeding'.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License